lördag, maj 09, 2009

Mycket väsen för ingenting...

...skulle kunna vara en sammanfattning av Influensa A så här långt. Häromdagen sänkte dessutom Singapore sin 'pandemi-skala-nivå' till 3 (gul) och alla jobbiga febertagningar och pappersexercis försvann i alla fall tillfälligt.
I torsdags var det dags för årlig 'Global Concert' för Ida's årskull (Grade 2) och det bjöds på sång och dans från såväl Singapore, via Mexico, Brasilien, Skottland, Norge och Samoa örna, där Ida deltog i den sistnämnda med en härlig "hula-hula dans". Annars är den stora nyheten att Singapore's egen 'Bin Laden', indones-singaporianen Mas Selamat har blivit gripen efter drygt ett år på rymmen. Denna lille (163 cm och haltandes) terrorist togs av Singapore's underättelsetjänst för några år sedan när han planerade ett attentat mot flygplatsen Changi här i S'pore. Efter ett drygt år i finkan lyckades han i februari i fjol fly via ett toafönster och har sedan dess varit spårlöst borta... Nu visade det sig att han hållt sig gömd i Johor Bahru (gränsstaden i Malaysia) där han greps för några veckor sedan av malaysisk säkerhetspolis och i går blev det alltså officiellt att han gripits. (Ida skickar en speciell hälsning till Isabelle för att berätta att Mas Salamat nu är fångad...).
Idag har vi ännu en gång gjort vårt bästa för att bättra på värlsekonomin genom att shoppa loss lite på Orchard Road.

Vad har då gjort väsen av sig? Jo, sen-eftermiddagen och kvällen har vi tillbringat med picknic i det gröna i Fort Canning Park, mitt i centrala S'pore, samtidigt som vi har avnjutit Shakespear's "Much Ado For Nothing".


En hel del väsen, för rätt så mycket skulle man kunna säga... pasta-sallad, god ost, en flaska rödvin, 28 grader varmt, fullmåne och en riktigt bra 'open-air' pjäs av självaste Shakespear och man mår ganska gott!

Inga kommentarer: