söndag, maj 24, 2009

En weekend på en paradis-ö i tropikerna


Hemma igen efter en riktigt härlig och skön långhelg. Avkopplad, frånkopplad och urkopplad kan man väl sammanfatta helgen med... Tillsammans med Familjen Parmatow tog vi och bilade norröver i fredags morse, via gränsstationen i Woodlands, in i Malaysia, genom det något smått kaotiska Johor Bahru, sedan knappt 15 mil norr över på ringlande vägar till kuststaden Mersing för att hoppa i en 'speedboat' ut till en av våra absoluta favorit ställen här i tropikerna, den lilla pittoreska och paradisaktiga korallstrandsön, tillika "Robinson Tengah's" granne - Rawa.


Så, drygt tre timmar iväg från storstadslivet i Singapore strosar man omkring på en kritvit strand, turkost 30 gradigt vatten, svajande palmer och en hel helg med bad och avkoppling på schemat. Helt ok!

Nu kan man ju inte bara ligga och slappa och läsa bok under en palm, eller kan man? Antagligen kan man det, men det finns inte riktigt i barnens kalender... Bada, bada, bada, leka och bada lite till innan det är dags att snorkla och åka vattenruschbana, innan det är dags att bada igen... Till Rawa's övriga plus kan räknas att det serveras mycket god mat och då motionsmöjligheterna är begränsade (dock finns en tennisbana) så fick det bli att snorkla en del och så passade vi att hyra kajaker och paddlade runt den lilla ön. Det är nästan så att man får nypa sig i armen när man vaknar upp till ett lugnt vågbrus och när man tittar ut möts man av turkost vatten, vit sand och gröna palmer... Usch, vad bra man kan ha det...

Nåja, nu är vi tillbaka i vardagen igen med fulladdade batterier efter en härligt helg på den lilla pärlan Rawa tillsammans med härliga familjen Parmatow.

1 kommentar:

Helena sa...

Vad jag längtar tillbaka till Rawa när man tittar på fotona... Förstår verkligen att ni har haft det underbart. Kram