söndag, februari 01, 2009

Torra fakta...


Vi har alla gått omkring och tyckt att det är ovanligt fint och torrt väder här i Singapore för att vara regnperiod och i helgen fick vi svart på vitt att så är fallet. Största tidningen; The Straits Times hade ett par sidor om hur vädret har spelat sina spratt i hela Asien... Australien har värsta värmeböljan i mannaminne och här i Singapore upplever vi den torraste januari månaden på 10 år. Förklaringen är att "nord-ost-monsunen" som för med sig regn November till Januari och torka i Februari har förändrats detta året och därmed har vi inte fått i närheten av normal nederbörd... De senaste 10 årens regnigaste Januari inträffade 2004 då 600 mm föll och detta ska jämföras med snittet på 244 mm och årets 38 mm!!! Inte nog med att det regnat mindre, det har även slagits både värme och 'köld' rekord för att vara Januari. 10 års snittet är 26.7 grader och i år har vi upplevt låga 23.2 samt höga 32.6... Inte konstigt att det är smustorrt i markerna och en och annan liten 'skogsbrand' uppkommer!

Annars har vi bara slappat hela helgen... Istället för att trängas med stora delar av Singapore's befolkning nere i stan, tittandes på årets upplaga av Chingay, har vi bara tagit det lugnt. Ida och Ella som varit CNY lediga hela veckan hade playdate med Sally, Zacharias och Celia i fredags och i lördags var Sally tillbaka på 'sleep-over' hos Ida. Idag har vi bara hängt med hela familjen Parmatow, först några timmar på West Coast Park och sedan ett antal timmar vid Parmatow's pool och terass på "Ridgewood Condo". Ida och Sally pysslade som bara den imorse och var kreativa nog att leta rätt på massa information om ormar och lejon på internet, skrev ned detta i två "böcker", som de tillsammans med massa andra gamla leksaker hade prissatt och sålde med stor iver när vi var på West Coast... Kreativa businesstjejer...!

Singapore och förbudsskyltar är ju ett kapitel för sig själv... Ovan skylt är från pool-duschen på 'Ridgewood'... ifall du får för sig att kissa, så är det inte tillåtet att göra detta i duschen... bara så du vet!

Inga kommentarer: