söndag, februari 08, 2009

Thaipusam, Khao Lak & cykelrace

Ännu en dag med riktigt fint och varmt väder - gott!

Efter en lugn och skön frukost och slö förmiddag begav vi oss nedåt stan för att beskåda en riktig folkfest och ett skådespel utöver det vanliga...

Det är nämligen så att idag firar hinduerna vad som kallas Thaipusam. Denna festival firas till minnet av krigsguden Murugan's födelse. (Murugan är den yngste sonen till den kanske något mer kände Shiva.) Det finns förresten en gigantisk staty av Murugan i Batu Caves utanför Kuala Lumpur, vilken vi besökte när vi var och hälsade på familjen Nilsson i oktober 2007.

Det mest utmärkande under Thaipusam festivalen är det som kallas Kavadi. Detta är ett slags självplågeri där man plågar sig sig genom att pierca sig i kinder/tunga med nålar/spett, fäster krokar lite överallt på kroppen etc, allt för att komma närmare Murugan och få hjälp av honom i livet...! Hmmm... Nåja, ett märkligt skådespel var det i alla fall.

Det fick även bli en liten rundtur kring Clarke Quay med lunch på microbryggeriet Brewerkz.

När vi kom hem till vårt kära Woollerton igen så var det bara att kasta sig i poolen en stund innan farmor och farfar slängde sig i en taxi för att via Changi Airport ta sig till Thailand för några härliga semesterdagar i Khao Lak (på samma resort vi tillbringade en vecka på för nästan precis två år sedan!).

Även Ella har förtjänat ett stort: Bra jobbat!!! I helgen har hon äntligen fått kläm på det här med att cykla, så numera susar hon fram som värsta Lance Armstrong nere på parkeringen... Tror dock inte Herr Armstrong har princessklänning på sig när han cyklar...!

Inga kommentarer: