lördag, maj 03, 2008

Ta Prohm, Tonle Sap Lake & mera shopping

Vår sista dag i Angkor besökte vi ett av det till dess riktiga namn okända, men väldigt kända "Tomb Raider Templet" - Ta Prohm.
Detta djungeltempel har i princip lämnats som det hittades, överväxt av träd och dess rötter, vilket skapar en helt unik atmosfär...

Då vi började bli lite mätta på tempel och buddhor passade det utmärkt att göra en 'välkommen-till-verkligheten-utflykt', nämligen att ge oss ut sydostasiens största sötvattenssjö Tonle Sap för att besöka en flytande by, med kyrka, skola, affär etc där det bor väldigt fattiga fiske familjer - en helt fantastisk upplevelse. Sjön är dessutom unik på det vis att den under torrperioden 'endast' är 2.700 km2 men under monsun, regnperioden sväller upp till ca 16.000 km2.

Det kändes både skönt och konstigt att åka tillbaka och lägga sig vid hotell poolen och ta en drink efter denna upplevelse...

Kvällen innebar lite mer shopping, denna gången i 'Central Market' innan vi avslutade dagen med ännu en härlig Khmer måltid.

Kambodja har på alla sätt varit en fantastiskt härlig upplevelse och vi kan varmt rekommendera ett besök i detta gästvänliga och upptäcksrika land!

Inga kommentarer: