fredag, maj 02, 2008

Angkor Wat, Preah Khan & mera Khmer mat

så var det då dags att besöka det mest berömda, i alla fall till namnet, templet som i princip givit namn åt hela området - ANGKOR WAT.
Detta är en av världens absolut största religösa byggnader, byggd av kung Suryavarman II mellan 1113 och 1150. Detta templet, och för den delen också huvudstad i för Khmerriket då det begav sig, har dessutom varit centrum för både Hinduism och Buddism och omges av en 20 meter bred och 6 km lång vallgrav... imponerande!

Efter denna gigantiska koloss till skapelse begav vi oss ett par mil norröver för att titta på det helt i sandsten byggda, unikt dekorerade templet Preah Khan som byggdes av kung Jayavarman VII i slutet på 1100 talet.

Eftermiddagen ägnade vi först med att slappa vid poolen, med bad och goda drinkar, vilket kändes helt ok då vi har haft runt 40 grader varmt hela tiden. Kvällen tillbringade vi med att besöka lite mer nutida attraktioner, nämligen 'the Old Market' inne i Siem Reap. Lite shopping blev det allt...

Kambodianska sjalar och en liten Buddha staty innan vi hittade ett lokalt matställe som hette Temple... Där dukades det upp ännu en fantastiskt måltid, ackompanjerad av Apsara dans.

Inga kommentarer: