fredag, maj 30, 2008

ES Art Exhibition

Terminen närmar sig sitt slut för Ida och idag var det dags för 'Elementary School - Grade 1-3' på OFS att visa upp ett antal av deras arbeten under terminen i en konstutställning.

Ida's klass, Grade 1 Suri, visade upp hur mönster och färger tillsammans med avbildandet av djur kan användas för att beskriva nordamerikansk kulturhistoria... Lite väl avancerat för ett gäng 7-åringar kan tyckas, men ambitionsnivån inom skolan här i S'pore är som sagt på en något högre nivå än vad man är van vid från Sverige.

I veckan har Ida dessutom släpat hem drivor med diverse skolböcker, engelska som kinesiska, tillsammans med läxprov och specialarbeten i de mest konstiga ämnen och för ett par veckor sedan hade vi utvärdering (föräldrarsamtal) av vad Ida hade lärt sig.

Nu är det dock bara en vecka kvar och ett specialarbete (om utrotningshotade djur) kvar att rapportera... Ida har valt att specialstudera Red Panda! Så nu vet inte bara Ida och hennes klasskamrater mer om detta lilla djur utan även undertecknad...

Inga kommentarer: