fredag, maj 28, 2010

Tioman Island


Direkt efter Ella's skolavslutning på torsdagen packade vi in oss i bilen och tog oss snabbt och lätt över gränsen till Malaysia. Ännu en skön och avkopplande ö-semester väntade denna 'Vesak-helgen'. Långhelg och ledigt pga Buddhas födelsedag duger också.

Några timmars slingrande på Mayasiska, mindre bra vägar, och man är framme i kuststaden Mersing där vi denna gången klev på färjan till 'Tioman Island' och inte en 'speedboat' till Rawa för en gång skull. Vi hade denna gången bestämt oss för en relaxad weekend på Salang Beach uppe på norra Tioman tillsammans med härligt goa familjen Parmatow.

Vi anlände sent på torsdagskvällen och möttes av ett ljummet regn innan vi checkat in på Salang Sayang Resort. Fredagen blev precis så slapp och skön som vi alla hoppats på. En enda riktig utflykt, förutom bad och allmänt utforskande av Salang, nämligen att klättra upp till den "spök resort" som ligger i bergssluttningen mellan 'Salang Beach' och 'Monkey Bay'.

I snart femton år har denna helt färdigbyggda resort stått helt orörd sedan myndigheterna förbjöd ägarna att öppna pga några oklara regler, och sedan dess har bara apor, några få modiga "backpackers" och spöken bott där... Middag, mys och lite bokläsande och pulsen nere på behaglig nivå...

Inga kommentarer: