fredag, maj 14, 2010

Tillbaka i HCMC

I torsdags kväll bar det av till Ho Chi Minh City igen.
Det var 11 år sedan vi besökte denna sydvietnamesiska metropol som med nästan 9 miljoner invånare är Vietnams största stad. Ida och Ella stannar hemma denna resa och får således en mysig helhelg ensamma med farmor och farfar.
Efter att ha checkat in på klassiska Rex Hotel i ’District 1’ mitt i centrala Saigon gick vi genast över till ’Saigon Saigon Bar’, Caravelle Hotell’s takterassbar för lite mat och vin. Nostalgi på hög nivå, då vi på vår bröllopsresa 1999 satt på samma ställe och njöt av ”Saigon by Night”.

Fredagen ägnade vi åt att utforska gatorna i ’District 1’ och vi kunde bara konstatera att det hänt så fantastiskt mycket de senaste 10 åren… Shoppingen håller idag världsklass! Såväl nytt, gammalt, billigt och dyrt blandas i en salig röra som det bara kan i Asien. Vi besökte givetvis det mest kända av alla shoppingmål i Saigon, ett landmärke i sig självt – 'Ben Thanh Market’, där vi handlade en hel del…
Det fick även bli ett besök på Ho Chi Minh City Museum där vi fick en bra genomgång av hur CHMC har utvecklats under åren och givetvis finns där en stor avdelning som handlar om Vietnam kriget...

Vi hittade även en riktigt skön liten lunch restaurang med vietnam/western fusion mat - 'Jaspas', där vi mumsade i oss såväl färska som friterade vietnamesiska vårrullar av bästa sort.

På seneftermiddagen blev vi upphämtade av goda vännen Mats för transport till deras fantastiska hus en knapp halvtimme från centrum. Så kul att träffa både Mats och Åse igen och inte blev det sämre med all god mat och goda viner som serverades under kvällen.

Inga kommentarer: