lördag, maj 15, 2010

Födelsedag i Mekong Deltat

Lördagen och tillika Anders födelsedag, började med tidig väckning då vi redan kl 08.00 på morgonen blev hämtade av chaufför och guide för att utforska delar av det gigantiska Mekong Deltat sydväst om Ho Chi Minh.

Drygt två timmars skumpande senare var det dags att byta bil mot båt och fortsätta utforskandet. Vi började med ett besök på den flytande marknaden Cai Be, där uppemot 400 båtar varje morgon lägger till och säljer allt sort frukt och grönt.


Det fick även bli en liten promenad i en lokal Mekong by där vi fick vara med om att tillaga rispappar, kokosnötsgodis och ’puffat ris’. Lunch intog vi hos en annan familj mitt ute i deltat och här dukades det upp nio olika små avsmakningsrätter.

På menyn stod bl a elefantsöron fisk, sötvattens tigerräkor, grodor, grönsaksgryta och halvfermenterad fisk. Kanske inte det bästa vi ätit, men helt klart en upplevelse. Det fick även bli en promenad i familjens stora trädgård där de odlade de flesta av alla tropiska frukter som finns.

Efter ytterligare en tur genom trånga kanaler nådde vi till slut Vonh Long där vår bil väntade på att ta oss tillbaka till Saigon och kvällens födelsedagsmiddag.


Middagen avnjöts efter tips från Åse och Mats på den riktigt härliga restaurangen 'Hoa Tuc', ett stenkast bakom Operahuset. Fantastisk miljö och underbar mat - helt klart ett kulinariskt måste i Saigon! Så var en fantastiskt spännande födelsedag över…

Inga kommentarer: