tisdag, mars 30, 2010

Yallingup, Smith's Beach, Quindalup & vinprovning


Måndagen började med en tur upp till 'Cape Naturaliste' och dess fyr som sedan 1903 och än idag är i bruk och används av sjöfarare som passerar.
Vi tog oss sen söderut för ett besök på fårfarmen "Yallingup Shearing Shep" där vi skulle klippa får, men tyvärr var det inställt så det fick bli ett kort besök innan vi fortsatte till "Yallingup Maze" för att fika och testa deras gigantiska labyrint. Det tog oss drygt en halvtimma att virra rundor innan vi till slut hittade ut igen... Helkul för hela familjen!
Nästa stopp blev den lilla hålan Yallingup, som är ett Aboriginskt namn och betyder "Place of Love", med dess fantastiska ständer; Yallingup Beach, Smiths Beach och Injidup som erbjuder de bland de bästa surfvågorna i världen.
Fantastiska vyer och underbara färgkontraster från havets djupblått och turkost till stranden och skummets vitt.
Lunch tillbaka i Dunsborough innan vi fortsatte med att besöka 'Quindalup Fauna Park' där vi tittade på delar av Australiens vilda djur; Wombats, Kängurus, Dingos, Wallabys, Quokkas, Coockatos och reptiler i form av ödlor, sköldpaddor och givetvis krokodil. Höjdpunkterna var givertvis att få klappa inte bara små söta Wallabys utan också två av parkens Dingos när skötaren skulle ut och gå en runda med dem. Nöjda och trötta efter en händelserik dag drog vi oss tillbaka till "The Peppermints" för pizza, soffmys och planerande för nästa spännande dag.

På tisdagen var det så dags att börja utforska vindistriktet kring Margaret River på allvar. Vi tog oss snabbt och lätt söderut via Caves Road, som går sträcker sig från Busselton i norr till Augusta i söder. Det blev en dryg handfull besök på diverse fina gårdar och vinprovningar på 'Cullens', 'Vasse Felix', 'Knotting Hill' och 'Saracen Estate & Duckstein Brewery', där det även fick bli en härlig lunch, innan vi kände oss nöjda och belåtna. Mitt i allt vinprovande tog vi en paus och besökte den lilla byn 'Margaret River' för en fika innan vi tog oss till 'Margaret River Chocolate Company' där det shoppades loss på riktigt god choklad...

Eftermiddagen ägnade vi åt att besöka de fantastiska surf- och badstränderna som finns utmed hela 'Margaret River' området. Idag besökte vi först 'Canal Rock', det ökända surfarstället där ett antal klippor bildar en kanal där havet slår in och bildar farligt höga vågor som utmanar även de bästa surfarna.
Efter lite klättrande på "kanalklipporna" begav vi oss till en av de finaste stränderna i hela området, 'Smith's Beach' för en avsvalkande eftermiddagsbad i vågorna innan vi drog oss hemåt Dansborough igen för att avsluta dagen med en picnic nere vid havet, avnjutandes en fantastisk 'Vasse Felix 2007 Cabernet Merlot'...

Inga kommentarer: