torsdag, april 01, 2010

Cape Leeuwin, Hameling Bay, Bonarup Forest & Prevally Beach

Efter frukost bar det av på de vackra och vingårdstäta vindlande vägarna genom Margaret River, hela vägen från Dunsborough i norr till Augusta drygt 10 mil söderut.
Ytterligare 5km söderut ligger 'Cape Leeuwin' och dess fyr som är Australiska fastlandets högsta. Fyren står precis där två hav möts, Söderhavet & Indiska Oceanen, och har väglett skepp sedan 1895. Noterbart är att 23 skepp förlist utanför 'Cape Leeuwin', men bara ett av dessa efter att fyren uppfördes. Udden 'Cape Leeuwin' namngavs så sent som 1801 efter resten av området, som redan 1622 fick namnet 'Leeuwin's Land' av holländska navigatörer på skeppet 'Leeuwin'.
Vi fortsatte sedan norröver igen för ett stopp i 'Hameling Bay' där man kan vada ut i havet och komma riktigt nära 'Stingrays' som kommer in till stranden lite då och om man har tur... och det hade vi... Vi kom riktigt nära inpå ett par riktigt stora rockor - imponerande att se dessa jättefiskar på nära håll!
På vägen norrut passearde vi genom den helt magiska 'Bonarup Forest', där de upp till 60 meter höga 'Karri' träden bokstavligen står som spön i backen. Givetvis fortsatte vingårdsbesökandet och vinprovandet och dagens höjdpunkter var givetvis de två största och kanske bäst kända av 'Margaret Rivers' alla vingårdar - 'Voyager Estate' och 'Leeuwin Estate'. På den sistnämnda fick det även bli en fantastisk lunch innan vi gick på guidad tur på vingården för att se hur de tillverkade sina viner, samt att vi fick intressant historisk sammanfattning över områdets utveckling.

En lugn och skön sista dag i Margaret River och Dansborugh började med ett besök i en av drygt 300 kalkstensgrottor i området.
Vi valde att klättra ner i den 11 våningar djupa 'Ngilgi Cave' och fick ett härligt äventyr långt under jord. Både Ida och Ella tyckte det var hur spännande som helst att gå och krypa runt i de välbevarade grottrummen. Givetvis fick det bli lite vinproving även idag och turen gick söderut till Xanado där vi även åt ännu en fantastisk vingårdslunch.
Eftermiddagen spenderade vi på 'Prevally Beach' där vi njöt av sköna bad, stora vågor, coola surfare och faktiskt ett par närgångna 'stingrays'. Hem igen till Dunsborough för en promenad utmed stranden, lite indisk mat, gott vin och packande inför morgondagens färd norröver mot Cottesloe via Bunberry.

Inga kommentarer: