fredag, oktober 02, 2009

Disneyland


Så var det äntligen dags för det hett efterlängtade besöket på Disneyland Hongkong. Vi lämnade 'lilla' och trygga Singapore på torsdagskvällen för att flyga upp till 'stora' och stöddiga Hongkong...

Vi tog oss snabbt och lätt in till Hollywood Hotel inne på Disneyland Resort på kvällen för att kunna ta oss in på områden redan när de öppnade vid 10 rycket på fredagsmorgonen. Sagt och gjort, efter en stadig frukost, med bla våfflor som såg ut som Musse Pigg (vilket det mesta i och för sig gjorde på hotellet) bar det iväg till entrén, via Main Street" för att snabbt och lätt ta sig fram till dagens första riktiga stopp; Adventureland med bl a Tarzans trädkoja, äventyrlig båttur och en riktigt bra show om Lejonkungen.

Nästa stopp blev Fantasyland, där vi började med en riktigt kul 3D bio innan Ida och Ella fick shoppa loss inne i en av många Disneybutiker... Ella valde givetvis en prinsessklänning medans Ida valde ett mjukisdjur.

Sedan fick det bli lite karusellåkande och hälsa på Musse och hans kompisar innan det var dags att bege sig mot "Main Street" igen för den stora paraden. På vägen blev Prinsess Ella "utvald" av personalen till VIP (Very Important Princess) och fick därmed se paraden från bästa VIP plats tillsammans med andra utvalda småprinsessor - gissa om Ella var stolt!

Sen fick det bli en tur via Tomorrowland innan vi drog oss tillbaka för att titta på "High School Musical Show" framför slottet innan vi så småningom började dra oss tillbaka efter en lång och händelserik dag i fantasins värld...

Inga kommentarer: