lördag, oktober 03, 2009

Hongkong


Ännu ett besök i 'Asiens New York' - Hongkong. Första besöket för Ella, Ida och moster Helena och ett kärt återseende för Herr & Fru Sandwång som varit här ett antal gånger i jobbets vägnar, men som också tillbringade delar av sin "Honeymoon" i denna metropol för drygt 10 år sedan.
Vi började dagen med att ta oss till SoHo för att sedan bege oss till "The Peak Tram Station" för att med hjälp av spårvagn ta oss upp till 'Victoria Peak' för att njuta av Hongkong lite från ovan. Utsikten är fantastisk och vi hade dessutom hyfsad tur med vädret då det var helt okey sikt denna dagen.

Mätta på utsikt, men hungriga på mat begav vi oss tillbaka till de pub- och restaurangtäta kvarteren kring SoHo för lunch. Efter poolbad och vilopaus på vårt hotel på Hongkong Island, Novotel Century, begav vi oss mot Kowloon för 'Night Market shopping' på Temple Street. Givetvis tog vi 'Star Ferry' över Victoria Harbour...

Efter några timmars intensivt shoppande (och prutande) fick det bli tunnelbana tillbaka till 'Hongkong Island' och några glas vin på hotellet innan turistandet var slut för dagen.

En liten reflektion är hur speciella alla dessa taxichaufförer är, som man stöter på speciellt här i Asien. I denna yrkeskår hittar man allt från halvdöva och halvblinda 80 åringar till pryltokiga ynglingar. Vissa verkar bo i sina taxibilar, andra har smyckat dem som små tempel. En av taxikillarna som körde oss i Hongkong hade en mindre mobiltelefonverkstad i instrumentpanelen och inte mindre än fyra trådlösa headset på sig, pratades hela tiden i något av dem...

Inga kommentarer: