söndag, oktober 04, 2009

Lantau Island


Söndagen började med lite sovmorgon efter några intensiva dagar på Disneyland och inne i Hongkong. När vi väl fått i oss frukost beslutade vi oss för att ta oss ut till flygplatsen, men inte på det traditionella, enkla sättet via 'Airport Express'.

Istället tog vi taxi ner till 'Central Piers', närmare bestämt Pier 6 för att ta Star Ferry till 'Moi Wu' och Silvermine Bay. I denna pittoreska "sovstad" fick det bli lunch innan vi tog lokalbussen vidare över Lantau Island till 'Ngong Ping platån', 450 meter över havet, för att besöka 'Po Lin Monastery' och 'Big Buddha'.
De första delarna av tempelområdet byggdes redan 1924 av tre buddistmunkar och har sedan dess byggts ut ett antal gånger. 1993 kompletterades området med vad som sägs vara världens största, sittande, i brons byggda buddha...
Störst eller inte, han är i alla fall 34 meter hög och väger 250 ton där han sitter på toppen av berget, 450 meter över havet. Lantau Island besöket avslutade vi med att ta 'Ngong Ping Cable Car' ner från berget för vidare transport till flygplatsen.

Så var denna helgens härliga äventyr slut och en ny spännande vecka väntar med bland annat besök från Sverige och att Ylva & Martin kommer tillbaka till oss efter deras resa i Kambodja.

Inga kommentarer: