söndag, juli 12, 2009

Mat och kultur

Ännu en helg i Singapore utan våra små busar... oj, vad man kan sakna dem, men nu är det bara en knapp vecka tills hela familjen är samlad igen!

Även denna helgen har vi varit lite kulturella och besökt museum och denna gången fick det bli 'National Museum of Singapore'.

Riktigt trevlig presentation av Singapore's historia, några intressanta fasta utställningar om Singaporiansk mat, kläder, film och fotografi gjorde att vi tillbringade ett par, tre mycket intressanta timmar i den från 1887 invigda byggnaden.

Det var dessutom sista dagen för en specialutställning med den danske ljus- och inrednings- designern Verner Panton som gjorde besöket än mer lyckat.

Vi har dessutom passat på att njuta av en av Singapore's bästa sidor... matutbudet! I torsdags blev det mexikanskt på El Patio i Holland Village och på fredagskvällen besökte vi House på Dempsey Hill. Lördagen bjöd på kinesisk 'Hokkien Mee' innan vi på kvällen var tillbaka på Dempsey för att käka australienskt på microbryggeriet 'Red Dot'. Söndagen började med vi 'kontinental frukost' på 'Casa Verde' i Botaniska trädgården innan vi avslutade helgen med lite rejäl tysk mat på 'Brotzeit' nere på Vivo City. Vad kan man säga - mätta och belåtna som aldrig förr.

Inga kommentarer: