fredag, juli 03, 2009

Kinesisk, malaysisk & arabisk matresa

Fredagen har bjudit på en kulinarisk resa genom flera länder och kulturer... Dagen började som sig bör på svenskt/nordiskt sätt med yoghurt och flingor till frukost.
Till lunch åkte hela jobbgänget iväg för att äta 'Curry Fish Head' på restuarang 'Ocean Curry Fish Head' på Blk 212 Lorong 8 i Toa Payoh som enligt många Singaporianer serverar öns bästa "curry-fisk-huvud"... Till efterrätt fick det bli den i Malaysia odlade "king of tropical fruit" - Durian, sydostasiens svar på surströmming...
Efter en lång arbetsvecka passar det utmärkt med en afterwork, så ett glatt gäng begav sig till området kring 'Arab Street' för att först ta ett glas vin inne på 'Wine Bar' i 'Parkview Square', där vin-kylen är 10 meter hög och "bar-ängeln" flyger upp och hämtar flaskorna... Sen avslutades 'matresan' med helt fantastisk arabiskt/nordafrikansk mat i restaurang 'Ambrosia' på Baghdad street. Mums, mätt och nöjd...!

Inga kommentarer: