söndag, juli 05, 2009

Balineser, Araber och Indier

Så var halva familjen samlad i Singapore igen... Igår kom Catarina tillbaka efter några veckors jobb och ledighet i sommar Sverige. Eftermiddagen tillbringade vi på Orchard Road för lite shopping, bla fick det bli lite fynd på 'Desigual', samt vid poolen då Singapore bjöd på knallblå himmel och 35 grader varmt.

Idag har vi skuttar fram mellan 'länder' och kulturer i en härlig blandning. Förmiddagen ägnades åt att besöka mer än en handfull inredningsbutiker och möbelhandlare, på jakt efter ett nytt middagsbord bestämde vi oss för ett riktigt stort Indonesiskt teak bord på 'The Shophouse' - kommer att bli perfekt! Efter vi fixat detta fick det bli lunch på 'Little Bali' i Gillman Village innan vi tog oss in mot stan och ett besök på SAM (Singapore Art Museum).

Sugna på mer kultur begav vi oss till 'Arab Street' och de arabisk muslimska kvarteren i Kampong Glam för att strosa rundor innan vi genom en rask promenad tog oss till en helt annan 'världsdel', nämligen Indien. Lika fascinerande varje gång att man har en sådan mångfald av kulturer inom så begränsad yta som Singapore faktiskt är. Väl i 'Little India' fick det bli en riktigt god kvällsmat på fantastiska 'The Banana Leaf' innan vi mätta och belåtna tog oss hemåt efter en skön och intressant dag.

1 kommentar:

Helena sa...

Kanske några fynd till mig?!? Nu ses vi snart...
Kram