söndag, april 04, 2010

Bunbery, Cottesloe, Rotto & Perth

På fredagen var det så dags att styra kosan norröver igen. Vi lämnade Dunsborough på morgonen för att ta oss de dryga 7 milen norröver till västra Australiens tredje största stad Bunbery och dagens äventyr.
Väl framme var det dags att besöka 'Bunbery Dolphin Discovery Center' för att hoppa på en av deras delfin turer ut i 'Koombana Bay'. Vi fick en helt fantasktisk båttur i strålande soligt väder och nästintill vindstilla.
Vi hade även turen att se och komma nära inpå inte mindre än fyra grupper av de vilda delfiner som rör sig i vattnen utanför Bunbery. En häftig upplevelse att komma så nära vilda delfiner i deras egna miljöer! Det fick även bli en god lunch inne i Bunbury och en promenad till den 40 miljoner år gamla lavasten stranden innan vi satte oss i bilen för transport de sista 17 milen till Cottesloe där vi checkade in på 'Ocean Beach Hotel'.
Långfredag och allt fick det bli påskmiddag bestående av 'seafood linguini', pizza och en flaska Leeuwin Chardonnay på den lilla italineska syltan 'Barchetta' nere på stranden i Cottesloe.

Sista dagen i Australien för denna gången började i Cottesloe, fortsatte i Freemantle och avslutades med en runda genom Perth. Det bev tidig väckning på påskafton i Cottesloe då vi hade en färja att passa i Fremantle kl 09.30.
Vi begav oss till Perth-bornas egna lilla semester ö, Rottnest Island, eller "Rotto" som de själva kallar denna lilla pärla 18 km öster om Perth's kust. Namnet kommer ursprunglien från när den holländska kaptenen Willem de Vlamingh kom till ön i slutet av 1696. Han fann att det på ön fanns massor av, vad han trodde var jätteråttor och gav därför ön namnet "Rat-nest Island". Detta har genom åren ändrats till Rottness och det var dessutom inga råttor utan en släkting till Kängurun som kallas 'Quokka'.
Dessa söta små djur finns fortfarande överallt på ön och kommer fram och nosar på besökarna så fort som tillfälle ges. Annars kan man jämföra Rottness med Ven... Med båt tar det cirka 25 minuter dit och väl framme hyr man sig en cykel och cyklar runt till alla mysiga små vikar och stränder, njuter av god mat och fint väder.
Vi fick en helskön heldag på denna lilla ö innan vi drog oss tillbaka för att promenera runt i Fremantle några timmar och avrunda dagen med en god middag och ett par kalla öl på Puben & Bryggeriet 'Sail Anchor' mitt inne i Fremantle, innan vi tog en oss en snabb runda genom Perth 'by night'. En helskön vecka i sydvästra delen av Australien är över, vi har sett och upplevt mycket och haft en härlig semester tillsammans hela familjen.
Alla är supernöjda och glada med vad vi upplevt och längtar redan till nästa äventyr...

Inga kommentarer: