torsdag, december 25, 2008

Julefrid?

Så har vi då klarat av ännu en julafton, denna gången långt bort från nära och kära, men med tomte, svensk julmat och massor av julklappar.

Igår började vi vårt julfirande med att åka en sväng till familjen Leivdal för lite julfika och för att Ida & Ella skulle kunna byta julklappar med Hannah & Didrik. Allt gick lugnt och stillsamt tillväga, till barnen kom på att man visst kan bada även om man klätt sig fint... Sagt och gjort, helt plötsligt hade vi fyra julklädersbadande barn på självaste julafton... ! Det var bara att åka hem och slänga sig i duschen och ta på sig nya, fina julkläder. Sedan fick det bli en stunds 'skype-ande' med nära och kära innan det var dags att avnjuta lite julmat i lugn och ro.

Efter maten blev det väntan och väntan och väntan (tog i och för sig inte mer än 10 min, men för Ida och Ella kändes det som timmar...) innan det ringde på dörren och självaste tomten stod där med julklappssäcken över axeln... Jippie, han hittade till S'pore! Såg dock inte Rudolf eller någon släde så jag tror bestämt han tog taxi som alla andra gör här på vår lilla ö.


Julklappsöppning var det sedan som gällde resten av kvällen... kul, kul!

Imorse tog vi det lugnt och provade/testade alla våra fina och roligt julklappar. Vi fick därefter för oss att åka en runda och valde Vivo City av alla ställen. Vi trodde och hoppades att alla skulle vara hemma och umgås/fira jul idag, men så fel vi hade! Vad gör en Singaporian när det nu äntligen är jul och hela familjen är ledig? Jo, man åker till första bästa shoppingcenter och shoppar och äter som en tok...! Julefrid, nja... kanske inte.

Nåja, vi gav oss inte, utan tog oss till Orchard Road som idag är avspärrad för att det senare ikväll är dags för "Christmas Grand Concert", en julkoncert mitt på Orchard. Vi lyckades med lite möda parkera bilen strax utanför OFS och gick en kort sväng till festområdet, trängdes med ännu fler Singaporianer innan vi insåg att Woollertoon erbjuder absolut bästa julefriden!

Inga kommentarer: