lördag, september 13, 2008

Singapore?


Eller Malaysia? En bra blandning får man väl kalla det... Den lilla pittoreska ön Pulau Ubin på Singapore's östsida. Enda sättet att ta sig dit är via Changi Village Ferry Station där man sätter sig och väntar tills man är 12 personer, då får man gå ombord på något som i alla fall liknar en båt. $2.50 och 15 minuter senare stiger man i land på något som skulle kunna vara Malaysia eller kanske Singapore för 50 år sedan... ett halvt organiserat kaos, smutsigt och väldigt 'relaxed'.
Det finns två typer av affärsverksamhet - restaurang/pub och cykeluthurning. Så det är bara att sätta igång att välja typ av cykel och sen försöka pruta sig till ett bra pris. Det var hit dagens utflykt gick tillsammans med hela familjen Palm. Vi började med en stadig lunch på en av syltorna - massor av god mat, bl a 'Chilicrab', 'Deep Fried Mango Fish' och 'Mee Goreng'.
Efter all mat och ett par kalla Tiger gav vi oss ut på cykeläventyr i Pulau Ubins träskmarker och djungler... Mycket trevligt och väldigt 'osingaporiskt'!
Hem till civilisationen igen och direkt ner till vårt härliga poolområde hemma på Woollerton. Ett dopp var både behövligt och efterlängtat... Tjoho och plums!!!

1 kommentar:

Jenni sa...

hej
jag har följt er blogg ett tag, då vi är på väg ned t s-pore.

förstår att ni har fullt upp men om ni har tid att lämna tips om skolor, boende och annat som kan vara bra att tänka på så tar vi tacksamt emot det.

vi är en familj som består av:
mig själv som ev kommer att jobba,
stefan som skall jobba,
max 11 år och linus 8 år som skall gå i skola och klara 4 år som skall gå på dagis.

mvh jenni
jennisedersten@hotmail.com