söndag, februari 10, 2008

Nikoi Island


Under den kinesiska nyårshelgen flydde vi som sagt iväg till ett nytt litet äventyr... En liten, liten ö som heter Nikoi Island. För att ta sig dit får man först åka färja 45 min från Singapore till Bintan i Indonesien, därefter taxi över en timme till Bintans dess östkust för vidare transport i Nikoi's egna båt 'Mana' ca en halvtimme, innan denna lilla paradisö plötsligt dyker upp. Boendet är helt fascinerande. Alla byggnader är gjorda av drivved och det tog visst tre års letande innan de hade så mycket virke att de kunde börja bygga. Ingen AC, ingen TV, ingen radio, så det är verkligen 'back-to-basics', snacka om avkoppling.

Endast sex Bungalows på hela ön gör att man känner sig lite unik och uppassningen av personalen går inte att klaga på... Att vi dessutom lyckades vara där samtidigt som en av ägarna gjorde ju inte saken sämre... Det visade sig dessutom att ön har begåvats med världens bästa 'allt-i-allo', Mr Yogi. Yogi stod i baren och blandade konondrinkar, Yogi underhöll barnen (det var en hel drös då de andra fyra familjerna hade tre barn var...), Yogi tillverkade halsband och armband av Nikoi snäckor, Yogi fixade musiken, ja Yogi var överallt och gladare och snällare människa får man leta efter - vi var alla överens om att alla ställen borde ha en Yogi.
Fyra dagar med sol, bad, djungelvandring och helskön avkoppling är alltså en bra sammanfattning av denna 'nyårshelgen'.
Redo för en ny vecka igen medan familjen Mårtensson direkt drog vidare till Krabi för ytterligare en veckas sol och bad innan de mellanlandar i S'pore igen på lördag innan de flyr hem till 'Svedala' igen.

Lite fler bilder från vår vistelse finns att beskåda i Flickr albumet...

Inga kommentarer: