lördag, september 19, 2009

Djungel & träsk-äventyr

Efter fredagens 'hänga vid poolen och stranden' så bestod lördagens aktivitet av diverse naturupplevelser på Langkawi.

Langkawi är egentligen en hel skärgård bestående av 99 öar, där huvudön Pulau Langkawi är den i särklass största med ca 45.000 bofasta. 1:e juni 2007 fick Langkawi status som 'UNESCO Geopark' och ett antal konserveringsparker går att besöka med rika natur- och djurlivsupplevelser.

Vi började dock dagen med att ta oss upp till 'Telaga Tujuh' (De sju källorna) och dess riktigt härliga vattenfall, som inte ligger långt ifrån 'Buray Bay' och 'Mutiara Buray Resort' där vi bodde under vår vistelse.

Eftermiddagen tillbringade vi båt i Kilim Geoforest Park, som till stora delar består av mangroveträsk. Här hann vi med allt ifrån att njuta av fantastisk natur och mata örnar.

Vi gjorde även ett besök på en flytande 'fisk farm' där vi lärde oss om flod-deltats och mangroveträskets alla mer eller mindre konstiga fiskar. Vi fick dessutom mata såväl 'spottande' fiskar som rockor.

Vi besökte även 'Gua Kelavar', en väldigt stor grotta fylld till bristningsgränsen med fladdermöss... Efter ett antal timmar "mitt i naturen" bar det hemåt till 'Buray Bay' igen för att avnjuta middag i solnedgången.

Inga kommentarer: