måndag, mars 09, 2009

Seoul


Igår kväll blev det 'vaktombyte' hemma på Woollerton... Vår goda vän Ulrika 'checkade' in och pappa Anders 'checkade' ut. Det är ju inte så länge sedan Ukki med familj var och hälsade på, men denna gången står det jobb på schemat så Otto, Isak och August är kvar hemma i Lerberget. Undertecknad checkade som sagt ut och befinner sig efter en nattflight nu i Sydkorea's huvudstad Seoul. Denna asiatiska metropol är en av världens folkrikaste städer med drygt 11 miljoner invånare i själva staden och i runda slängar 25 miljoner invånare i hela storstadsregionen, som kallas 'Seoul National Capital Area'. Inom storstadsområdet bor nästan hälften av Sydkoreas befolkning. Trångt var ordet...

Lite koreansk mat måste man försöka hinna med... Till lunch idag fick det bli Bulgogi, dvs på bordet marinerat och kolgrillat kött som serveras tillsammans med massor av sidorätter, bl a den i det närmaste obligatoriska Kimchi'n (kinesisk kål tillsammans med rättika, vitlök och färsk röd chilipeppar). Mums!

Kul med lite storstadspuls även om temperaturen bara ligger ett par grader över nollan... Dock blir det ett kort besök denna gången, så man kommer inte hinna med så hemskt mycket - synd, fast och andra sidan kommer man hem snabbare till värmen och de tre goa tjejerna Sandwång hemma i Singapore..!

Inga kommentarer: