fredag, augusti 15, 2008

Ishockeysnack i tropikerna?

Just nu känns det lite avlägset med ishockey...

Sommar OS är i full gång, fotbollsallsvenskan rullar på och själv sitter man i Singapore och svetten lackar (Det finns faktiskt både liga - NIHL och landslag i S'pore). Men, mitt i detta har nu de flesta svenska hockeylag i de högre serierna börjat träna på is, spela träningsmatcher och även "snacka sig i form"... Det är lika underhållande varje år - bortförklaringar och floskler haglar redan innan allt drar igång. Detta gäller väl i och för sig alla idrotter, men det känns som om ishockey och till viss del fotboll leder floskeltoppen... Hittade några riktigt roliga funderingar kring detta på gamle Troja tränaren (numera spelaragenten) Gunnar "Svesse" Svensson's hemsida:

- "Vi har tränat mera och bättre än ifjol".
Fundering: Varför tänkte man inte på det redan ifjol ? Speciellt eftersom klubben har samma tränare... Finns det något lag i augusti som inte säger "bättre tränade än någonsin ?"

- "Resultatet i denna träningsmatch har ingen som helst betydelse". (Tränaren till lokalpressen innan matchen).
Fundering. Vem vill betala entré till matchen om den är fullständigt betydelselös ?

- "Vi är inne i en tung träningsperiod". (Tränaren som ursäktar sig efter en träningsmatch som man förlorat med 8-2).
Fundering. Har inte motståndarna också tränat tungt...? Eller dom kanske har laddat med höghöjds-träning bara för att vinna just denna tränings-match...?

- "Vi kommer att bli bättre som lag, jag är inte orolig". (Svar från tränaren som tappat två landslagsspelare till NHL).
Fundering. Klarar tränaren följdfrågan - så du väljer hellre dessa två spelare från Allsvenskan än de två som gick till NHL ?

Slutligen två tränare som förlorat många matcher under säsongen. Men som ändå lyckats behålla glimten i ögat och distans till hockeyn.

Den förste på presskonferrens efter en 10-2 torsk:
- "Rosor är röda, violer är blå. Dom fick tio, vi fick två. Simple as that".

Den andre på presskonferrens efter den 8:e raka förlusten:
- "Vi är usla på hemmaplan. Ännu bedrövligare borta. Så vårt största problem just nu är var i helvete vi ska spela någonstans?"

Inga kommentarer: