söndag, juni 17, 2007

Father's Day...

I morse så vaknade man upp med presenter i knät... Far's dag firas redan den 3:e Söndagen i Juni i ett antal länder, som USA, Storbritanien och så lilla S'pore... Här behöver man alltså inte gå och vänta till 2:a Söndagen i November som i Sverige...

Efter en låååång och god frukost så kom vi till slut ut på en liten runda. Vi tog oss till Fort Canning Park. Även detta en grön oas mitt inne i centrala S'pore. Helt plötsligt hamnade vi dessutom mitt i ett Malajsiskt bröllop, hur fint som helst.


Efter denna annorlunda parkupplevelse drog vi vidare till China Town och besökte det väldigt trevliga muséet Chinatown Heritage Centre som erbjuder alla besökare en fantasktisk resa genom China Town's fasinerande historia, från de överbefolkade opium- och bordell täta kinesiska skumraskkvarteren i vad som då kallades 'Si Lat Po' (Singapore), via 50-talets glansdagar för handel och skrädderi till dagens mer turistiska variant. Muséet är definitivt värt ett besök!

Farsdagskvällen avslutades med ett besök på en mycket trevlig al-fresco restaurang i Labrador Park, nämligen The Olive Ristorante. En hellyckad Söndag och Farsdag!!!

Inga kommentarer: